Peter Klocks Minnesfond ska främja ungdomsidrott.

Fonden fokuserar främst på seglingsungdomar mellan 15 och 19 år i Västsverige. De som erhåller stipendium kan, men behöver inte nödvändigtvis vara, de som varit bäst resultatmässigt. Det skall vara minst lika meriterande att visa stor vilja och ambition att utvecklas. Därför är stipendet ämnat för de som visat störst engagemang för sin idrottsliga utveckling.

Då segling var långt ifrån den enda sporten Peter var involverad i kommer fonden även att främja unga utövare inom andra sporter.

 

Nominering av kandidater till seglingsstipendium

  • Nominering av kandidat/ kandidater inom segling skall ske genom ordföranden i den segelklubb kandidaten tillhör.
  • Formulär för nominering finns tillgängligt längre ner på sidan.Minnesfondens utdelning utlyses årligen senast vecka 40.
  • Nomineringar skall vara Minnesfonden och GKSS tillhanda senast vecka 46.

Nominering av kandidater till stipendium i andra sporter än segling

Stipendier och stöd kan delas ut till ungdomsledare samt unga idrottare, och idrottsevenemang för ungdomar i Västsverige. I första hand avses idrottare inom längd- och utförsåkning på skidor, skateboard och ishockey. Utdelning av stipendier kommer att ske ad hoc och vid tidpunkter och tillfällen som avgörs från fall till fall.Stipendiater nomineras och utses uteslutande av minnesfondens styrelse och Peter Klocks efterlevande.

Styrelsen för Peter Klocks Minnesfond

Oscar Klock

Robert Börjes

Daniel Birgmark