Peter bild

 

Vi är många som har fått förmånen att träffa på Peter i olika sammanhang, eller fått njuta av frukterna från det passionerade arbete han alltid lagt ner när det gäller idrott och människor. Peter har haft en lång och framgångsrik karriär inom segling, skateboarding, längdskidor, utförsåkning, hockey – ja det är många idrotter som Peter har provat på och många av dom har han i någon form fortsatte att utöva.

Och med framgångsrik karriär menar vi inte enbart de elitsatsningar som Peter gjort som utövare utan också de som inneburit att han tävlade mot sig själv och sin egen förmåga. Och inte minst att bidra till att andra utövare, såväl i lagsporter som individuellt fortsätter strävan mot sin potential.

Att segla tolvan Sverige och The Card i Withbread samt Starbåt och Drake på högsta nivå är meriter nog. Men frågan är om inte Peter har gjort ännu större insatser i sina roller som projektledare för Swedish Match Cup och VD för GKSS.

Att göra det omöjliga möjligt har alltid varit en inställning Peter haft och delat med sig av. Och har man rätt inställning och samtidigt talangen att jobba hårt kan man nå väldigt långt. Ja till och med hela vägen

Peter hade en sällsynt förmåga att se alla och att tänka gränslöst. Unga som gamla, nybörjare som proffs. Alla räknas och alla kan kan överträffa sig själva. Men det gäller också att vara en schysst kompis och kamrat. Många har efter ett samtal med Peter växt en storlek och känt att jag kan klara av det här, jag vill göra det här. Peter fick och unnade andra att växa och ta ett allt större ansvar, oavsett vad det handlade om.

Glädjen, humorn, inställningen, rättvisepatos, men också vinnarinstinkten är egenskaper som tillsammans med Peters stora hjärta bidragit till att människor växer, tävlingar blir fantastiska och att organisationer ständigt utvecklas.

Även om idrotten i alla dess former var Peters passion i livet stod familjen alltid högst. Familjen, vänner, kollegor. Många är vi som kan vittna om det driv och den inställning som var så karaktäristisk för Peter och hur det påverkat oss. Och fortfarande påverkar oss.

Nu när Peter inte längre finns med oss är det den andan vi tar med in i framtiden. Och som vi hoppas skall fortsätta inspirera till prestationer och kamratskap.