Peter Klocks Minnesfond stöttar och utvecklar Gårdstensprojektet

160210_1230

©Elias Carlsson

Peter Klocks Minnesfond har som vision att hjälpa och lyfta ungdomar i samband med segling. Peter Klocks Seglingsstipendium delas varje år ut till en/flera seglare som visat ett stort engagemang för sin idrottsliga utveckling. Nu vill vi även göra segling, och allt som kommer med den, mer tillgängligt för ungdomar som vanligtvis inte har möjligheten att utöva sporten.

Gårdstensprojektet startades för elva år sedan och är något både kungen och drottningen har uttryckt sitt gillande för. Det har fram tills nu varit ett samarbete mellan Gårdstens Bostäder, Göteborg-Långedrags Rotaryklubb och GKSS. Från och med 2016 blir Peter Klocks Minnesfond en fjärde part.

Syftet med projektet är att ge ungdomar från Gårdsten i Angered chansen att vistas i seglingsmiljö och testa på segling. Det har hittills skapat mycket skratt, relationer, vänskap, erfarenheter och lärdomar. Nu utvecklar vi projektet ytterligare och öppnar upp möjligheten för de som visat fortsatt intresse att regelbundet börja träna kappsegling. De kommer få vara med i kappseglingsskolan i Långedrag/GKSS och vi sätter igång redan nu. Vi tror att detta är början på en sund utveckling för barnen, seglingen och Göteborgs Stad.