Hanna och Emma tar emot Peter Klocks Seglingsstipendium. Längst till höger: Stefan Rahm, höger i mitten: Emma Fridolfsson, mitten till vänster: Hanna Höije och längst till vänster: Oscar Klock.

 

Hanna & Emma har, efter att de lämnade Optimistklassen 2012, satsat på att utvecklas i 29er-klassen. De har målmedvetet arbetet för att nå internationell toppklass med det uttalade slutmålet att nå en medaljplacering på ISAF Youth Worlds 2015. Under säsongen 2015 har de visat att de nått det första målet då de på EM, Eurocupen, och på Holländska, Svenska, Danska och Tyska mästerskapen varit bland de tre bästa tjejbesättningarna vid en majoritet av regattorna. I de svenska uttagningarna till ISAF Youth Worlds lyckades de samla ihop till en kvalserie där de bara räknar förstaplatser. Hanna & Emma har genomfört denna satsning i högsta grad på egen hand. Under långa tider ensam 29er besättning i hemmaklubben KKKK och utan att gå på något Riksidrottsgymnasium.

Motiveringen lyder:För att ha genomfört sin satsning i högsta grad på egen hand, satt upp tydliga mål som de jobbat hårt för att nå och för att ha visat ett idrottsligt engagemang utöver det vanliga tilldelas Hanna Höije och Emma Fridolfsson Peter Klocks Seglingsstipendium 2016.”

Utdelningen ägde rum under Meeting Spot inför en publik på ca 600 seglingsintresserade personer.