2AD8592C-06DC-4AE4-9DA5-3DC026E2AD50DDAE8EAB-BDE5-4E7E-B843-E3873B7582A6 (1)

En rapport från Simon & Theodor från EM i Holland.
Vi vill tacka för det ekonomiska stöd vi fått av er vilket finansierade de nya segel vi använde på EM och kommer använda på VM om 3 veckor.
Grundserien bjöd på både hårda och lätta vindar. Vi lyckades segla bra i alla förhållanden vilket resulterade i en
åttonde plats i grundserien vilket gav oss ett utmärkt läge inför guldfinalen de två sista dagarna. I guldfinalen seglade de 25 bästa besättningarna från kvalet vilket skapade riktigt tight och jämn racing där ett litet misstag kostade många platser. Precis som grundserien kvalserien fick vi en lättvindsdag och en hårdvindsdag. Finalen inleddes inte riktigt som vi hoppats och vi började med två riktiga bottenrace men sen ryckte vi upp oss och skakade av finalspöket och levererade två race topp 5 och sen var vi med i matchen igen! Sista dagen bjöd på mycket vind vilket passade oss och vi inledde på bästa möjliga sätt genom att spika! Sen seglade vi två stabila race vilket gav oss en femteplats på EM!
Riktigt härligt att få kliva fram och leverera ett toppresultat på ett stort mästerskap bland Europas absolut bästa besättningar. Vi är verkligen nöjda över att ha höjt nivån på vår segling det senaste året och det är riktigt kul när man ser att all träning ger resultat!
Mvh
Simon och Theodor

Leave a Reply

Your email address will not be published.