Simon Alm & Theodor Kraft tar emot Peter Klocks Seglingsstipendium 2015

Stipendiaterna

Till vänster- Theodor Kraft, rorsman. I mitten- Simon Alm, gast. Till höger- Oscar Klock, ordförande för Peter Klocks Minnesfond.

2015-01-30 delades Peter Klocks Seglingsstipendium ut till Simon Alm och Theodor Kraft. Utdelningen ägde rum under Meetingspot, en konferens som anordnas av Brandspot och tar upp de allra senaste nyheterna inom svensk och internationell segling. Inför över 550 personer presenterades Simon och Theodor. Uppe på scen tog de emot seglingsstipendiet om 15 000 kr och blev därefter intervjuade av Stefan Rahm som bland annat är Förbundsdirektör/ Sportchef för Svenska Seglarförbundet och vann World Matchracing Tour 2002-2003.

Simon och Theodor har under 2014 visat en brant utvecklingskurva och har på ett och ett halv år lyckats bli ett av Sveriges bästa 29:er team. De har uppnått detta genom hård och regelbunden träning. De har visat ett stort engagemang för att utvecklas som seglare och har ambitionen att bli bäst i världen. Om det blir i 29ern eller om de bestämmer sig för att gå vidare upp i OS-klassen 49er återstår att se.

Motiveringen för stipendiaterna lyder:

Efter ett och ett halv år tillsammans i 29ern har de redan visat goda resultat. Under 2014 tog de hem silver på både NM och 29ers klassmästerskap. För en stark träningsvilja, en hög ambitionsnivå och tydlig utvecklingspotential tilldelas Simon Alm och Theodor Kraft Peter Klocks Seglingsstipendium 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published.