Peter Klocks Minnesfond 2013 till 2015

PKM2013-2015

Höger upp – Olle Westin. Höger ned – Viking Hadestrand Vänster ned – Olivia Bergström Vänster upp – James Olsson & Hannes Westberg

Två år efter att Peter Klocks Minnesfond skapades har totalt fyra stipendium delats ut.

En skateboardslalomåkare, tre seglare och en längdskidåkare. De har alla utmärkt sig som unga idrottare med ett enormt engagemang för sin idrottsliga utveckling.

Under sommaren 2013 delades Peter Klocks Idrottsstipendium ut till Viking Hadestrand. Viking tävlar i skateboardslalom och fortsätter att visa framsteg. Utdelningen ägde rum under Peter Klock Memorial Pro Championship 2013, en skateboardslalomtävling i Slottsskogen som gjordes i minne av Peter Klock.

Brandspot, arrangörerna av Stena Match Cup Sweden håller årligen en konferens under båtmässan där seglingsnyheter presenteras. Under konferensen 2014 delades Peter Klocks Seglingsstipendium ut till Olivia Bergström och teamet James Olsson & Hannes Westberg. Olivia Bergström fortsätter att göra bra ifrån sig och har bl.a. använt pengarna för att segla junior EM i Danmark och junior VM i Polen.

James Olsson och Hannes Westberg använde pengarna för att segla internationella regattor mot 49:er eliten. De upptäckte snabbt att de vägde för lite tillsammans för att kunna konkurrera med de bästa. De valde därför att ta med sig sina erfarenheter in i nya satsningar. James Olsson har börjat segla 49:er med fd. laserseglaren heter Henrik Eriksson. Ni kan följa deras satsning här: https://www.facebook.com/pages/OES/311135412424591.

Hannes Westberg gastade Carl P Sylvan i 49:er en period då Otto Hamel var sjuk. Under den perioden vann de SM-guld och seglade de Sydamerikanska mästerskapen i Rio de Janeiro. I dagsläget letar Hannes ny seglingspartner och har ambitionen att fortsätta i någon OS-klass.

Olle Westin tilldelades Peter Klocks Idrottsstipendium 2014. Utdelningen ägde rum i IK-Sterns klubbhus. Ett 30-tal ungdomar och några tränare som precis hade kommit in från kvällens träning satt och lyssnade när Olle fick sitt stipendium. Olle visste inte om att han hade fått det förrän motiveringen lästes upp. Totalt överraskad men glad kom han fram och tog emot stipendiet. Olle fortsätter kämpa på och ligga i med träningen. Det dröjer nog inte länge innan vi får se honom högt upp på resultatlistorna!

Motiveringarna för respektive stipendiat hittar ni under fliken ”Stipendiater”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.